Dűlők és szőlőfajták

Nagy-Határ

A terület nagy része egy fennsíkon 230-262 m-es tengerszint feletti magasságon található, közepes lejtéssel Észak-Északkelet felé. Mezoklimatikus adottságai inkább hűvösnek mondhatók, így az ide telepített szőlőültetvény az átlagosnál később fakadhat, és az érési időszak is kitolódhat. Az itt termelt gyümölcsök magasabb sav tartalommal rendelkezhetnek. A terület barna erdőtalaja főként agyagmárgás üledéken alakulhatott ki. Az alapkőzet 80-180 cm mélységben jelenik meg. A talaj felső 60 cm-es része homogénnek mondható, textúrája agyagos vályog, e talaj víztartó képessége igen magas a szőlőnövény számára.

Szőlőfajták:

Olaszrizling, Zengő, Hárslevelű, Furmint, Chardonnay, Sauvignon blanc

Kántor-tag

A terület egy fennsíkon, 240-260 m tengerszint feletti magasságban található, Északkeleti lejtéssel.Klimatikus adottságai  hűvösebbnek mondhatók. Az itt termelt gyümölcsök magasabb sav tartalommal rendelkezhetnek. A környék hegyes dombos talajainak talajképző kőzete az andezit és az andezittufára kiülepedett több méter vastagságú nyirok, amely itt jellemzően agyagos vályog.A vidéket egykoron erdő borította, melynek hatására barna erdőtalaj képződött.

Szőlőfajták: 

Olaszrizling, Kékfrankos, Kadarka, Pinot noir, Merlot, Syrah, Cabernet franc, Cabernet sauvignon

Csutaj

A terület cc 245 m tengerszint feletti magasságon, 13 millió éves riolittufa ömlésen található. A középső miocén korban kavics és szárazföldi agyag rétegekkel gazdagodott, melyet vékony barna erdőtalaj takar. Fekvése Déli-Délnyugati.

Szőlőfajták:

Kékfrankos, Blauburger